Cases

Benieuwd naar het baanbrekend werk van de organisaties die we mochten begeleiden? Onze verhalen zijn zeer divers. Hier vind je een selectie per thema.

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur?

Fabian is cultuuranalist met een hart voor maatschappelijke verandering. Voortbouwend op ervaringen als toegepast onderzoeker, als onderdirecteur in de sociale sector en als procesbegeleider van verandertrajecten, ambieert hij een meer rechtvaardige en klimaatneutrale leefomgeving. Hij ziet het globale in het lokale en omgekeerd: hij beschouwt zichzelf als facilitator van veranderingsprocessen die beide perspectieven verbindt. Creatie, strategie en begeleiding zijn de krijtlijnen waarbinnen hij zich het liefst beweegt. Zijn leergierigheid en luisterbereidheid garanderen een aanpak met een frisse blik. Door rust te brengen en diep door te durven vragen, komt hij tot de essentie. Hij is Belg en Zweed, hij heeft op veel plaatsen gewoond, gereisd en een grote belangstelling ontwikkeld voor cultuur en natuur. Als hij niet op kantoor is, kom je hem waarschijnlijk tegen in het buitenleven.

Finlay is een Interaction Designer met een hart voor maatschappelijke verandering. Vanuit zijn achtergrond als ontwerper geeft hij processen vorm vanuit de noden en de middelen die zich aanbieden. Als procesontwerper- en begeleider engageerde hij zich in verschillende veranderingstrajecten rond onderwijs, inclusie, ruimtelijke planning, klimaat, technologie en herbestemming. Daarnaast is Finlay actief als ondernemer bij Levuur om technologische toepassingen in te zetten voor sociale cohesie te versterken, met oog voor minderheidsgroepen, nieuwkomers en personen met een handicap. Finlay gebruikt graag zijn technische vaardigheden als hefboom om mensen inspraak te geven, processen te visualiseren en te zorgen dat alles vlot loopt.

Hoi, ik ben Lies en begeleid mensen, organisaties en overheden graag op een verbindende manier doorheen processen. Dit werk doe ik nu al meer dan 20 jaar. Met intuïtie en creativiteit. En met een rugzak vol ervaring en een passie voor menselijke verbinding. Thema’s die me na aan het hart liggen zijn kunst en cultuur, natuur, klimaat, landbouw, armoedebestrijding en zorg. Ik werkte ook jaren met steden en gemeenten aan kernversterking. En duik graag in de fundamenten van een organisatie door samen op zoek te gaan naar missie, visie en waarden. Van co-creatie en echte samenwerking word ik blij. Zeker als de in een proces ontstane dynamiek ook duurzame effecten heeft. 

Lang geleden behaalde ik een master in de filosofie. Naast enthousiast Levuur-teamlid ben ik ook actief als kunstenaar, coach en begeleider van collectieve rituelen.

Geertrui is een mensen-mens en een pionier die verschillende werelden combineert. Ze is van opleiding pol en soccer (UGent), waar ze haar maatschappelijk engagement kon botvieren. En is net zo goed de resultaatgerichte Master of Marketing (Vlerickschool).  Ze legt verbanden in complexe systemen waarmee ze  intussen met zóveel klanten aan de slag ging. Met haar enthousiaste en betrokken -maar ook sensitieve- manier steekt ze mensen en organisaties aan. Beperkingen zijn voor Geertrui creatieve uitdagingen.  Sinds 2010 verzet ze bakens als bevlogen procesarchitect- en begeleider bij Levuur waar ze elke dag met nieuwe uitdagingen in diverse (overheids)sectoren te maken heeft. Met plezier.

Greet heeft een master in sociale wetenschappen (2002) en startte haar carrière in de bedrijfswereld. Na 10 jaar ervaring als HR manager in multinational contexten is zij sinds 2014 zelfstandig consultant en sinds 2018 verbonden aan Levuur als vennoot. Greet is op haar best als ze processen kan begeleiden waar change aan verbonden zit, en die impact kunnen hebben op verschillende stakeholders. Hoe complexer het project, hoe liever ze het heeft. Ze is sterk in aanvoelen wat er onder de waterlijn écht leeft bij mensen, en schuwt het gesprek er rond niet. Doorbraken creëren via verbindende communicatie in processen is haar ‘dada’. Thema’s rond mobiliteit, ruimtelijke ordening, migratie, inclusie en team-en organisatieontwikkeling zitten in haar expertise, waarbij zij graag de behavioural designaanpak toepast.

Ik ben Annemie en bestuurder van Levuur. Samen met Katrien, Hade en Wiske tracht ik vorm te geven aan ons mooie bedrijf.
Mijn hart ligt vooral bij ‘de metier’ zelf: samen met betrokken mensen uitdagingen vastpakken en samen voelen dat de weg van participatie de échte weg is om te komen tot duurzame en inclusieve oplossingen. Als procesarchitect vind ik het boeiend om die wegen uit te tekenen en als procesbegeleider kijk ik er steeds naar uit om die samen met stakeholders te bewandelen.
Ik voel me als een vis in het water binnen projecten van (lokale) overheden. Milieu, landbouw, mobiliteit, omgeving maar ook erfgoed, cultuur, sport, toerisme… En ik laat me ook heel graag gaan in visie, strategie, fusie, transitie…
Ik haal ook mijn hartje op als ik mijn jarenlange ervaring kan delen met anderen in inhouse trainingen of binnen opleidingstrajecten op maat.

Katrien studeerde bestuurskunde en relatie- en communicatiewetenschappen. Na een loopbaan als lokaal en provinciaal ambtenaar werd ze Levuriaan in 2019. De sterke afwisseling in opdrachten, klanten, betrokkenen en thema’s houden haar scherp. Katrien combineert graag opdrachten als procesbegeleider met die van projectmanager. Haar voorkeurthema’s zijn nog niet van de band gerold. De goesting om een opdracht vast te pakken ontstaat als er een oprecht - klein of groot - vraagstuk ligt waar velen een maatschappelijk belang bij hebben. Katrien maakt een erezaak van een sterke connectie met de klant en een hoog energieniveau in haar contacten. Ze denkt en werkt sterk visueel en doelgericht. Haar betrokkenheid op een vraag is soms te groot. De Limburgse tongval krijg je er altijd bij. Als bestuurder staat Katrien sinds 2021 mee aan het roer van Levuur.

Hade zet volop in op verbindingen tussen mensen, organisaties,… Zo startte ze na een carrière als onderzoeker, in 2011 bij Levuur, precies vanuit haar drang om in de praktijk beweging te brengen en impact te creëren. Hade is nieuwsgierig en gedreven, niet bang van complexiteit, niet snel ‘content’ en gul in het delen van haar ervaring. Zelf blijft ze zich ontwikkelen en uitdagen, zoals in het betrekken van niet evident bereikbare groepen. Ook het innovatief vormgeven van Levuur als organisatie boeit haar erg. Het verschil maken mét collega’s, klanten en ‘stakeholders’ in maatschappelijke vraagstukken, is wat haar drijft. Als vrijwilliger doet ze dit ook binnen Akiiki en De Broeikas. Ze is van vele markten thuis: beleidsplanning, strategie- en organisatieontwikkeling, netwerkvorming, transitie,...  Van vele terreinen: innovatie, arbeid, onderwijs, cultuur, klimaat, mobiliteit, inclusie,…  Op tijd en stond wandelen en reizen met wie haar lief is, laadt haar helemaal op.

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates.

Voornaam:

Naam:

E-mail:

Hallo, ik ben Wiske. Ik ondersteun organisaties graag om echt een verschil te maken in de uitdagingen waar ze voor staan. In het samenspel tussen strategisch ontwerpen en mensen betrekken, voel ik me het beste thuis. Ik heb hierbij bewust aandacht voor leren en ontwikkelen, waardoor mensen en organisaties ook op langere termijn duurzame resultaten kunnen neerzetten.
Een diploma Agogische Wetenschappen, Postgraduaat HRM en een 2 jarige opleiding in het begeleiden van veranderprocessen, geven me een sterk fundament. Ervaring in uiteenlopende organisatiecontexten, waaronder profit, not for profit, overheid en de academische wereld, dagen me uit om verschillende perspectieven te blijven zien en te verbinden.

Ook als bestuurder van Levuur focus ik op de meerwaarde die we vanop onze unieke neutrale plek hebben om samenwerking te ondersteunen in en tussen organisaties en sectoren.