Leren is een noodzaak als we samen duurzame verandering willen waarmaken. Daarom willen we graag onze inzichten en ervaringen met je delen. En we horen heel graag die van jou. Om te ParticiLeren en samen nog straffer te worden.

The Art of Participation

Betrokkenheid als hefboom voor complexe uitdagingen

5-daagse basisopleiding samen met onze DBP partner Tree company

Participatie, een kunst? Het vraagt alleszins ook techniek, creativiteit en veel oefening. Wil jij ook een participatie-kunstenaar worden? Dat kan!

In deze opleiding nemen we je 5 dagen mee op pad. We delen met veel plezier onze kennis en inzichten vanuit meer dan 10 jaar praktijkervaring en zijn benieuwd om jouw perspectief te leren kennen. We verkennen de fundamenten van participatie, en oefenen deze in a.d.h.v. concrete cases.

Omdat de combinatie van offline en online participatiemethodes niet meer weg te denken is, slaan we voor deze opleiding de handen in elkaar met onze DBP Partner Tree company. 

Meer informatie, data en inschrijving

Masterclass Participatie in je Organisatie

Wil jij als leidinggevende of HR-medewerker een werkomgeving creëren die het beste in mensen naar boven haalt? Wil jij je organisatie of bedrijf zo organiseren dat omgaan met de steeds veranderende realiteit en complexe uitdagingen makkelijker wordt? Dan is deze ééndaagse masterclass iets voor jou! 

We verkennen de rol van participatie en hoe je participatie kan inbouwen in je organisatiestructuur en -cultuur. Ruimte maken voor inbreng van je medewerkers en tegelijk koers op doel houden. Duidelijke verdeling van rollen en verantwoordelijkheden maar ook buiten de lijntjes kleuren en vernieuwing stimuleren. Daar gaat het over. 

Na deze masterclass ga je met meer vertrouwen aan de slag met participatie in je organisatie. We combineren daarin onze eigen participatiekennis en -ervaring met de meest relevante inzichten uit oa. sociocratie, deep democracy, sociotechniek, IAO en fluide organisatie voor je. 

Meer informatie, data en inschrijving

Masterclass Faciliteren

Faciliteren kan je leren. Echt waar. Het gaat deels om straffe werkvormen ontwerpen en deze van heldere instructie te voorzien. Maar er is meer nodig om als groep met zo’n werkvorm aan de slag te gaan en effectief een duurzaam resultaat op te leveren. Er zijn een paar cruciale factoren waar je als facilitator bewust aandacht voor kan/moet hebben.

Het gaat over tastbare zaken als sfeer en aankleding, maar ook over minder tastbare dingen als veiligheid, openheid, respect en motivatie. Hoe breng je dat binnen in je begeleiding? We geven je graag inzicht in de verschillende aspecten mee, maar ook technieken en tips die we vanuit onze eigen ervaringen opgedaan hebben. Want je bent zelf de belangrijkste tool!

Meer informatie, data en inschrijving

In House Training Participatie en Stakeholdermanagement

Deze training heeft tot doel om collega’s of teamleden samen meer vertrouwd te maken met participatie, met de mogelijkheden en meerwaarde maar ook met de valkuilen. Het is een introductie, een verkenning… maar wel met smaak naar meer! 

We delen graag onze rugzak aan ervaringen, methodieken, cultuur, inzichten, aandachtspunten etc. met jou en je collega’s. Aangepast aan de noden van jouw organisatie werken we een hands on training uit. 

We hadden al fijne sessies in en met lokale besturen, milieuorganisaties, intercommunales, ingenieur- en adviesbureaus etc. Is jouw organisatie de volgende? 

Meer informatie, data en inschrijving

Masterclass Online Tools en Methodieken

door onze partner Tree company

Hoe kan je digitale tools en methodieken in jouw participatieproject best inzetten?

Digitale participatie is niet meer weg te denken. Als alles goed zit, kan je er een breder publiek op een laagdrempelige, interactieve en flexibele manier mee bereiken. In deze masterclass gaan we in op de tools en methodieken voor online participatie. Ontdek welke en hoe jij digitale tools en methodieken in jouw participatietrajecten kan inzetten. We bekijken welke verschillende soorten tools bestaan, waar je op moet letten en welke mogelijkheden er zijn. 

We maken de theorie concreet door in te gaan op verschillende praktijkvoorbeelden en gaan concreet met jouw projecten aan de slag.

Meer informatie, data en inschrijving

Nog iets anders in gedachte?

Vind je niet helemaal wat je zoekt of ligt je nood net ergens anders? We laten ons graag inspireren. Neem gerust contact op om samen je vraag te verkennen.

Neem contact op

Houd ons goed in de gaten, want naast een paar klassiekers, is ons aanbod even veranderlijk als de wereld waarin we leven…

Levuur bv gebruikt uw gegevens enkel om de overeengekomen diensten te kunnen leveren. Indien u zich inschrijft voor een opleiding wordt u aanzien als een klant van Levuur bv en kan u nieuwsbrieven van ons ontvangen. U kan zich hiertegen schriftelijk verzetten of via de nieuwsbrief opt-outen. Uw gegevens zullen nooit doorverkocht worden aan derde partijen. Hier lees je meer over ons privacybeleid.