Begeleiding op maat

Levuur ontwerpt en begeleidt maatschappelijke stakeholdertrajecten op maat van jouw uitdaging.

Ons aanbod

 • Formuleer in dialoog met stakeholders een nieuwe missie, strategische visie, transitiepaden, operationeel plan, memorandum
 • Engageer meer mensen bij de uitvoering van acties
 • Zet vernieuwende samenwerkingsverbanden of netwerkstructuren op, en groei hierbij van draagvlak naar daadkracht

 • Verbind belangen bij reorganisaties, fusies en complexe veranderprocessen
 • Innoveer je dienstverlening of ontwikkel businesscases van onderuit
 • Ontwikkel je organisatie samen met werknemers, klanten, stakeholders
 • Installeer een participatiecultuur in je organisatie of gemeente

 • Formuleer in dialoog met stakeholders een nieuwe missie, strategische visie, transitiepaden, operationeel plan, memorandum
 • Engageer meer mensen bij de uitvoering van acties
 • Zet vernieuwende samenwerkingsverbanden of netwerkstructuren op, en groei hierbij van draagvlak naar daadkracht
 • Verbind belangen bij reorganisaties, fusies en complexe veranderprocessen
 • Innoveer je dienstverlening of ontwikkel businesscases van onderuit
 • Ontwikkel je organisatie samen met werknemers, klanten, stakeholders
 • Installeer een participatiecultuur in je organisatie of gemeente

Onze aanpak

Levuur werkt actief en betrokken met u mee

Een aanpak vormgeven en implementeren kan enkel slagen als men zich ook inhoudelijk inwerkt. We bewaken niet alleen het proces maar ook het inhoudelijke resultaat. Het Levuur-credo luidt dan ook: vorm volgt inhoud. Door de ruime achtergrond en ervaring van haar consultants zijn er weinig terreinen of sectoren waar Levuur geen inhoudelijke kennis over heeft. Levuur zal ook nooit projecten indienen waar we zelf niet achterstaan.

Levuur levert stevige procesarchitectuur

Het uittekenen en begeleiden van participatieprocessen is het absolute waarmerk van Levuur. Samen met de klant de doelstellingen van bij het begin helder krijgen, vormt de sleutel tot succes.

Levuur levert maatwerk

We denken niet in termen van bestaande draaiboeken of ‘methodiekjes toepassen’, maar ontwerpen een proces op basis van uw behoeften. Dit combineren we met een grondige kennis van methoden die we opbouwden via ervaring, opleiding en literatuur.

Levuur kleurt buiten de lijntjes

Vergelijk Levurianen gerust met gepassioneerde en ervaren skiërs die niet terugdeinzen voor een afdaling buiten de pistes, maar wel steeds weten waar we ons bevinden, waar we naar toe gaan én de juiste materialen gebruiken. 


Team


Opleidingen

Leren is een noodzaak als we samen duurzame verandering willen waarmaken. Daarom willen we graag onze inzichten en ervaringen met je delen. En we horen heel graag die van jou. Om te ParticiLeren en samen nog straffer te worden.

The Art of Participation

Betrokkenheid als hefboom voor complexe uitdagingen

5-daagse basisopleiding samen met onze DBP partner Tree company

Participatie, een kunst? Het vraagt alleszins ook techniek, creativiteit en veel oefening. Wil jij ook een participatie-kunstenaar worden? Dat kan!

In deze opleiding nemen we je 5 dagen mee op pad. We delen met veel plezier onze kennis en inzichten vanuit meer dan 10 jaar praktijkervaring en zijn benieuwd om jouw perspectief te leren kennen. We verkennen de fundamenten van participatie, en oefenen deze in a.d.h.v. concrete cases.

Omdat de combinatie van offline en online participatiemethodes niet meer weg te denken is, slaan we voor deze opleiding de handen in elkaar met onze DBP Partner Tree company. 

Meer informatie, data en inschrijving

Masterclass Participatie in je Organisatie

Wil jij als leidinggevende of HR-medewerker een werkomgeving creëren die het beste in mensen naar boven haalt? Wil jij je organisatie of bedrijf zo organiseren dat omgaan met de steeds veranderende realiteit en complexe uitdagingen makkelijker wordt? Dan is deze ééndaagse masterclass iets voor jou! 

We verkennen de rol van participatie en hoe je participatie kan inbouwen in je organisatiestructuur en -cultuur. Ruimte maken voor inbreng van je medewerkers en tegelijk koers op doel houden. Duidelijke verdeling van rollen en verantwoordelijkheden maar ook buiten de lijntjes kleuren en vernieuwing stimuleren. Daar gaat het over. 

Na deze masterclass ga je met meer vertrouwen aan de slag met participatie in je organisatie. We combineren daarin onze eigen participatiekennis en -ervaring met de meest relevante inzichten uit oa. sociocratie, deep democracy, sociotechniek, IAO en fluide organisatie voor je. 

Meer informatie, data en inschrijving

Masterclass Faciliteren

Faciliteren kan je leren. Echt waar. Het gaat deels om straffe werkvormen ontwerpen en deze van heldere instructie te voorzien. Maar er is meer nodig om als groep met zo’n werkvorm aan de slag te gaan en effectief een duurzaam resultaat op te leveren. Er zijn een paar cruciale factoren waar je als facilitator bewust aandacht voor kan/moet hebben.

Het gaat over tastbare zaken als sfeer en aankleding, maar ook over minder tastbare dingen als veiligheid, openheid, respect en motivatie. Hoe breng je dat binnen in je begeleiding? We geven je graag inzicht in de verschillende aspecten mee, maar ook technieken en tips die we vanuit onze eigen ervaringen opgedaan hebben. Want je bent zelf de belangrijkste tool!

Meer informatie, data en inschrijving

In House Training Participatie en Stakeholdermanagement

Deze training heeft tot doel om collega’s of teamleden samen meer vertrouwd te maken met participatie, met de mogelijkheden en meerwaarde maar ook met de valkuilen. Het is een introductie, een verkenning… maar wel met smaak naar meer! 

We delen graag onze rugzak aan ervaringen, methodieken, cultuur, inzichten, aandachtspunten etc. met jou en je collega’s. Aangepast aan de noden van jouw organisatie werken we een hands on training uit. 

We hadden al fijne sessies in en met lokale besturen, milieuorganisaties, intercommunales, ingenieur- en adviesbureaus etc. Is jouw organisatie de volgende? 

Meer informatie, data en inschrijving

Masterclass Online Tools en Methodieken

door onze partner Tree company

Hoe kan je digitale tools en methodieken in jouw participatieproject best inzetten?

Digitale participatie is niet meer weg te denken. Als alles goed zit, kan je er een breder publiek op een laagdrempelige, interactieve en flexibele manier mee bereiken. In deze masterclass gaan we in op de tools en methodieken voor online participatie. Ontdek welke en hoe jij digitale tools en methodieken in jouw participatietrajecten kan inzetten. We bekijken welke verschillende soorten tools bestaan, waar je op moet letten en welke mogelijkheden er zijn. 

We maken de theorie concreet door in te gaan op verschillende praktijkvoorbeelden en gaan concreet met jouw projecten aan de slag.

Meer informatie, data en inschrijving

Nog iets anders in gedachte?

Vind je niet helemaal wat je zoekt of ligt je nood net ergens anders? We laten ons graag inspireren. Neem gerust contact op om samen je vraag te verkennen.

Neem contact op

Houd ons goed in de gaten, want naast een paar klassiekers, is ons aanbod even veranderlijk als de wereld waarin we leven…

Levuur bv gebruikt uw gegevens enkel om de overeengekomen diensten te kunnen leveren. Indien u zich inschrijft voor een opleiding wordt u aanzien als een klant van Levuur bv en kan u nieuwsbrieven van ons ontvangen. U kan zich hiertegen schriftelijk verzetten of via de nieuwsbrief opt-outen. Uw gegevens zullen nooit doorverkocht worden aan derde partijen. Hier lees je meer over ons privacybeleid.


Cases

Onze klanten


Home

Levurianen werken mee aan uitdagingen op vlak van

Levurianen werken mee aan uitdagingen op vlak van

Impact

Levuur werkt onder meer rond:
burgerparticipatie, organisatieontwikkeling, onderwijs, werk, natuur, milieu, klimaat,
voeding, mobiliteit, ruimtelijke ordening, zorg, gezondheid, samenleven

Overkapping Antwerpse ring

Teken samen met bewoners een masterplan

Vredeseilanden wordt Rikolto

Van klassieke ontwikkelingsorganisatie naar internationale netwerkorganisatie

Van Lerensbelang

Een participatief maatschappelijk debat over de eindtermen in het onderwijs

Meerwaarde

Vermenigvuldig je capaciteit door onbenut potentieel te activeren

Navigeer doorheen complexiteit en boek stapsgewijs resultaat

Leer hoe je de kunst van samenwerken in je bedrijfscultuur verankert

Laat draagvlak groeien en engageer meer mensen om beslissingen uit te voeren

Kijk met frisse ogen en bouw samen aan nieuwe structuren, producten of processen

Team

Ons team is eëngageerd, open, grensverleggend, down-to-earth, resultaatgericht. Maar eerst en vooral zijn we mensen, net als jij. Met een grote passie voor ons vak. Met vuur en ambitie om mee het verschil te maken. En de intentie om te blijven groeien, samen met onze klanten en hun projecten.

Leer het team kennenRaamcontracten

Sign up

Wil je een kijkje onder de motorkap?

Contacteer ons

Wil je graag meer informatie? Na een intakegesprek maken we een vrijblijvende offerte op.

  Je gegevens worden verzonden over een veilige verbinding en enkel gebruikt om je terug te contacteren. Privacybeleid

  Je kan ook telefonisch contact opnemen met het team, of per mail.
  Al onze individuele telefoonnummers zijn te vinden op de teampagina.


  Over ons

  Changing The Game

  Wij zijn de participatie-experts

  Levuur wil bijdragen aan de omslag naar een samenleving waar mensen hun kennen en kunnen bundelen om alle leven op onze planeet te ondersteunen. Dit vergt nieuwe samenwerkingsvormen en verbindingen, maar ook nieuwe visies en structuren.

  Sociale, economische en ecologische uitdagingen en vraagstukken worden steeds complexer. De lat lig hoog, meningen zijn verdeeld, belangen lopen uiteen, en de tijd dringt. Hoe kun je binnen deze steeds veranderende context toch bruikbare resultaten boeken?

  Participatie & stakeholdermanagement helpen om de diversiteit aan stakeholderperspectieven, rollen en posities aan de oppervlakte te brengen en op die manier te komen tot nieuwe inzichten, duurzame besluiten en gedragen acties. Door gelijkwaardig samen te werken en stapsgewijs te bouwen aan gedeelde belangen activeren we onbenut potentieel en creëren we synergie en doorbraken.

  Comme le ferment, il ne faut pas se dire qu’on est trop petit pour faire lever la pâte

  Pierre Rabhi, schrijver, boer, milieuactivist

  LEVUUR = GIST + VUUR

  Onze naam is een samensmelting van levure (fr., gist) en vuur. Net zoals gist van binnenuit helpt groeien, zo verspreidt Levuur met veel passie en ondernemerschap de gist van participatie & stakeholdermanagement in bedrijven, organisaties en overheden.

  We kiezen zeer bewust voor een coöperatieve vennootschap (cvba) als juridische vorm. Elke Levuriaan draagt vanuit haar eigen sterkte bij aan het groter geheel.

  Levuur vormt samen met Indiville en Tree company het sterk netwerk DBP partners.

  Als netwerk brengen we mensen in beweging brengt rond maatschappelijke thema’s. Op basis van straffe vakkennis, tools, ervaring en innovatie pakken we samen met onze klanten complexe veranderprocessen en maatschappelijke uitdagingen aan.