Bestel "De Participatieve Omslag"

“Onze democratie is in crisis.” Klinkt bekend? Het is bijna een mantra. In het nieuwe boek ‘De participatieve omslag. Over een democratie in transitie’ van Filip De Rynck en Stef Steyaert hoor je een ander geluid. Steeds meer actieve burgers en organisaties dwingen andere praktijken van besluitvorming af. Er ontstaat een evolutie van een representatieve naar een participatieve democratie.

De participatieve omslag geeft je duiding bij die evolutie. In cases zoals die van Ecopower, Park Spoor Noord en Straten vol Leuven zie je hoe participatie werkt. En leer je hoe je dat mee mogelijk maakt.

De klassieke democratie, het traditionele model in politiek, instellingen en diensten, biedt weerstand tegen participatieve initiatieven. Toch is er een sterke beweging van bestuursmodellen op alle niveaus richting participatie.

De democratie is dus niet in crisis. Ze is in transitie. Bestuurders op alle niveaus voelen aan dat ze beslissingen participatief moeten nemen. En dat doet vragen en boeiende twijfels rijzen, zoals het hoort bij een democratie in verandering.

Prijs: €25 + verzendkosten (€8)

Vul het formulier hieronder in om te bestellen


  Changing your game

  Levuur ontwerpt en begeleidt maatschappelijke stakeholdertrajecten op maat van jouw uitdaging.

  What’s your game?

  • Formuleer in dialoog met stakeholders een nieuwe missie, strategische visie, transitiepaden, operationeel plan, memorandum
  • Engageer meer mensen bij de uitvoering van acties
  • Zet vernieuwende samenwerkingsverbanden of netwerkstructuren op, en groei hierbij van draagvlak naar daadkracht

  • Verbind belangen bij reorganisaties, fusies en complexe veranderprocessen
  • Innoveer je dienstverlening of ontwikkel businesscases van onderuit
  • Ontwikkel je organisatie samen met werknemers, klanten, stakeholders
  • Installeer een participatiecultuur in je organisatie of gemeente

  • Formuleer in dialoog met stakeholders een nieuwe missie, strategische visie, transitiepaden, operationeel plan, memorandum
  • Engageer meer mensen bij de uitvoering van acties
  • Zet vernieuwende samenwerkingsverbanden of netwerkstructuren op, en groei hierbij van draagvlak naar daadkracht
  • Verbind belangen bij reorganisaties, fusies en complexe veranderprocessen
  • Innoveer je dienstverlening of ontwikkel businesscases van onderuit
  • Ontwikkel je organisatie samen met werknemers, klanten, stakeholders
  • Installeer een participatiecultuur in je organisatie of gemeente

  Levuur onderscheidt zich van de klassieke consultancybureaus of procesbegeleiders

  Levuur werkt actief en betrokken met u mee

  Een aanpak vormgeven en implementeren kan enkel slagen als men zich ook inhoudelijk inwerkt. We bewaken niet alleen het proces maar ook het inhoudelijke resultaat. Het Levuur-credo luidt dan ook: vorm volgt inhoud. Door de ruime achtergrond en ervaring van haar consultants zijn er weinig terreinen of sectoren waar Levuur geen inhoudelijke kennis over heeft. Levuur zal ook nooit projecten indienen waar we zelf niet achterstaan.

  Levuur levert maatwerk

  We denken niet in termen van bestaande draaiboeken of ‘methodiekjes toepassen’, maar ontwerpen een proces op basis van uw behoeften. Dit combineren we met een grondige kennis van methoden die we opbouwden via ervaring, opleiding en literatuur.

  Levuur kleurt buiten de lijntjes

  Vergelijk Levurianen gerust met gepassioneerde en ervaren skiërs die niet terugdeinzen voor een afdaling buiten de pistes, maar wel steeds weten waar we ons bevinden, waar we naar toe gaan én de juiste materialen gebruiken. 

  Levuur levert stevige procesarchitectuur

  Het uittekenen en begeleiden van participatieprocessen is het absolute waarmerk van Levuur. Samen met de klant de doelstellingen van bij het begin helder krijgen, vormt de sleutel tot succes.

  In 4 stappen werken we samen met steden en gemeenten aan een strategie om het lokale landbouw- en voedingssysteem duurzamer te maken.


  Game changers


  Learning the game

  Leren is een noodzaak als we samen duurzame verandering willen waarmaken. Daarom willen we graag onze inzichten en ervaringen met je delen. En we horen heel graag die van jou. Om te ParticiLeren en samen nog straffere game changers te worden.

  Participatie en Stakeholdermanagement

  Houd ons goed in de gaten, want naast een paar klassiekers, is ons aanbod even veranderlijk als de wereld waarin we leven…

  Leertraject Participatie en Stakeholdermanagement

  Word expert in Participatie en Stakeholdermanagement

  “Deze manier van werken laat je toe om op een diepgaandere manier dingen aan te pakken.” – Roger Kesteloot, De Lijn

  Stakeholdersmanagement. Participatie. Co-creatie. Populaire buzz-woorden die men makkelijk in de mond neemt. Wat betekenen ze echt? En hoe doe je het op een professionele manier?

  Je leert er alles over in dit zevendaagse leertraject van Levuur.

  Het leertraject combineert theorie en praktijk. We verwachten dat je leervragen en praktijkuitdagingen meebrengt. Waar mogelijk gebruiken we je praktijkuitdagingen om mee aan de slag te gaan. Sowieso doe je ervaring op via reële projecten.

  Meer informatie, data en inschrijving

  Netwerkatelier – 2 reeksen in 2019

  Het netwerkatelier maakt doorbraken mogelijk in netwerken en samenwerkingsverbanden

  Complexe maatschappelijke uitdagingen kan je niet alleen succesvol aanpakken. Productief samenwerken is essentieel voor het realiseren van je eigen maatschappelijke doelstellingen én die van je partners. Het netwerkatelier begeleidt organisaties en mensen om te groeien in de onderlinge samenwerking en ‘al doende’ meer productiviteit en impact te genereren.
  Je leert door de complexiteit van je netwerk te navigeren door in te zetten op collectieve wijsheid en intrinsieke motivatie.

  In 2019 zijn er 2 reeksen in samenwerking met de VVSG. Voor organisaties die willen groeien naar een netwerkorganisatie, kan een netwerkatelier op maat worden ingericht (in house).

  Meer informatie op www.netwerkatelier.be

  Meer informatie, data en inschrijving

  Vind je niet helemaal wat je zoekt of ligt je nood net ergens anders? We laten ons graag inspireren. Contacteer ons gerust om samen je vraag te verkennen.

  Levuur cvba gebruikt uw gegevens enkel om de overeengekomen diensten te kunnen leveren. Indien u zich inschrijft voor een opleiding wordt u aanzien als een klant van Levuur cvba en kan u nieuwsbrieven van ons ontvangen. U kan zich hiertegen schriftelijk verzetten of via de nieuwsbrief opt-outen. Uw gegevens zullen nooit doorverkocht worden aan derde partijen. Hier lees je meer over ons privacybeleid.


  Cases

  Onze klanten


  Home

  Levurianen werken mee aan uitdagingen op vlak van

  Levurianen werken mee aan uitdagingen op vlak van

  Impact

  Levuur werkt onder meer rond:
  burgerparticipatie, organisatieontwikkeling, onderwijs, werk, natuur, milieu, klimaat,
  voeding, mobiliteit, ruimtelijke ordening, zorg, gezondheid, samenleven

  Overkapping Antwerpse ring

  Teken samen met bewoners een masterplan

  Vredeseilanden wordt Rikolto

  Van klassieke ontwikkelingsorganisatie naar internationale netwerkorganisatie

  Van Lerensbelang

  Een participatief maatschappelijk debat over de eindtermen in het onderwijs

  Meerwaarde

  Vermenigvuldig je capaciteit door onbenut potentieel te activeren

  Navigeer doorheen complexiteit en boek stapsgewijs resultaat

  Leer hoe je de kunst van samenwerken in je bedrijfscultuur verankert

  Laat draagvlak groeien en engageer meer mensen om beslissingen uit te voeren

  Kijk met frisse ogen en bouw samen aan nieuwe structuren, producten of processen

  Team

  Geëngageerd, open, grensverleggend, down-to-earth, resultaatgericht. Levurianen zijn game changers. Maar eerst en vooral zijn we mensen, net als jij. Met een grote passie voor ons vak. Met vuur en ambitie om mee het verschil te maken. En de intentie om te blijven groeien, samen met onze klanten en hun projecten.

  Leer het team kennenRaamcontracten

  Ben je ook een game changer?

  Contacteer ons

  Wil je graag meer informatie? Na een intakegesprek maken we een vrijblijvende offerte op.

   Je gegevens worden verzonden over een veilige verbinding en enkel gebruikt om je terug te contacteren. Privacybeleid

   Je kan ook telefonisch contact opnemen met het team, of per mail.
   Al onze individuele telefoonnummers zijn te vinden op de teampagina.


   Over ons

   Changing The Game

   Wij zijn de participatie-experts

   Levuur wil bijdragen aan de omslag naar een samenleving waar mensen hun kennen en kunnen bundelen om alle leven op onze planeet te ondersteunen. Dit vergt nieuwe samenwerkingsvormen en verbindingen, maar ook nieuwe visies en structuren.

   Sociale, economische en ecologische uitdagingen en vraagstukken worden steeds complexer. De lat lig hoog, meningen zijn verdeeld, belangen lopen uiteen, en de tijd dringt. Hoe kun je binnen deze steeds veranderende context toch bruikbare resultaten boeken?

   Participatie & stakeholdermanagement helpen om de diversiteit aan stakeholderperspectieven, rollen en posities aan de oppervlakte te brengen en op die manier te komen tot nieuwe inzichten, duurzame besluiten en gedragen acties. Door gelijkwaardig samen te werken en stapsgewijs te bouwen aan gedeelde belangen activeren we onbenut potentieel en creëren we synergie en doorbraken.

   Comme le ferment, il ne faut pas se dire qu’on est trop petit pour faire lever la pâte

   Pierre Rabhi, schrijver, boer, milieuactivist

   LEVUUR = GIST + VUUR

   Onze naam is een samensmelting van levure (fr., gist) en vuur. Net zoals gist van binnenuit helpt groeien, zo verspreidt Levuur met veel passie en ondernemerschap de gist van participatie & stakeholdermanagement in bedrijven, organisaties en overheden.

   We kiezen zeer bewust voor een coöperatieve vennootschap (cvba) als juridische vorm. Elke Levuriaan draagt vanuit haar eigen sterkte bij aan het groter geheel.

   Levuur vormt samen met Indiville en Tree company het sterk netwerk DBP partners.

   Als netwerk brengen we mensen in beweging brengt rond maatschappelijke thema’s. Op basis van straffe vakkennis, tools, ervaring en innovatie pakken we samen met onze klanten complexe veranderprocessen en maatschappelijke uitdagingen aan.