“Onze democratie is in crisis.” Klinkt bekend? Het is bijna een mantra. In het nieuwe boek ‘De participatieve omslag. Over een democratie in transitie’ van Filip De Rynck en Stef Steyaert hoor je een ander geluid. Steeds meer actieve burgers en organisaties dwingen andere praktijken van besluitvorming af. Er ontstaat een evolutie van een representatieve naar een participatieve democratie.

De participatieve omslag geeft je duiding bij die evolutie. In cases zoals die van Ecopower, Park Spoor Noord en Straten vol Leuven zie je hoe participatie werkt. En leer je hoe je dat mee mogelijk maakt.

De klassieke democratie, het traditionele model in politiek, instellingen en diensten, biedt weerstand tegen participatieve initiatieven. Toch is er een sterke beweging van bestuursmodellen op alle niveaus richting participatie.

De democratie is dus niet in crisis. Ze is in transitie. Bestuurders op alle niveaus voelen aan dat ze beslissingen participatief moeten nemen. En dat doet vragen en boeiende twijfels rijzen, zoals het hoort bij een democratie in verandering.

Prijs: €25 + verzendkosten (€8)

Vul het formulier hieronder in om te bestellen