Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Versterk als gemeente je regierol, tijdens en na corona

28 mei 2020 - 18 juni 2020

Doe inspiratie op rond de regierol van jouw gemeente bij de lokale aanpak van de coronacrisis

De coronacrisis vraagt veel van lokale besturen en de lokale gemeenschap. Als gemeente werk je samen met vele spelers. Jullie stemmen nu volop initiatieven op elkaar af en zoeken uit hoe je samen problemen kan aanpakken. Vaak verwacht men dat het gemeentebestuur hier een regierol opneemt, co-operatief en doortastend. En dat is niet altijd evident.

Iets voor jou?

Ben je op zoek hoe je vanuit deze regierol nog meer het verschil kan maken in deze coronatijden?
Wil je sneller de resultaten van een sterke samenwerking tussen partners en je bestuur kunnen plukken?
Vind je het een uitdaging om de verschillende belangen en verlangens die in de samenwerking spelen met elkaar te verbinden?

Dan zijn deze online werksessies ‘Regierol van de gemeente’ op je lijf geschreven.

Wat mag je verwachten?

In de eerste online-sessie verkennen we jouw concrete praktijkvragen. Door die te verbinden met wetenschappelijke kaders en onze ervaring, leer je gericht naar samenwerking kijken en ontwikkel je voor een project een eerste aanpak met meer impact.

Tussen de twee sessies experimenteer je met de aanpak die je zelf bedacht.

In de tweede sessie reflecteren op de stappen die je gezet hebt en distilleren daaruit leidende principes voor samenwerking die je kan toepassen in jouw initiatieven en projecten, …

Wat krijg je?

  • Handvaten om de impact en ook de veerkracht van jouw lokale samenwerking te versterken en om als lokaal netwerk de mogelijke kansen in deze crisis te benutten.
  • Inzicht in principes en patronen die doorbraken (nieuwe oplossingen) binnen samenwerkingsprocessen helpen realiseren.
  • Beter inzicht en bewustzijn over hoe je vanuit de regierol van je bestuur in deze coronatijden het verschil kan maken.

Praktische info

De sessies vinden online plaats op 28 mei en 18 juni, telkens van 9 tot 12 uur.

We werken online via Zoom. De link en wachtwoorden ontvang je na inschrijving.

We houden de groep beperkt. Er kunnen maximaal 18 deelnemers inschrijven. Snel zijn is dus de boodschap.

De deelnameprijs bedraagt 199 euro (excl . 21% btw). Je ontvangt een factuur na inschrijving. Wil je een bestelbonnummer op de factuur, geef die dan door bij je inschrijving.

 

Schrijf je nu in

 

Twijfel je of deze werksessies iets voor jou zijn? Bel ons. We bekijken samen wat dit aanbod voor jouw gemeente kan betekenen.

Trainers

Peter De Greef ondersteunt organisaties en lokale besturen in het samenwerken. Hierbij zet hij zijn jarenlange expertise in als begeleider van het lokaal overleg kinderopvang en als coördinator van het lokaal samenwerkingsverband kinderopvang De Koepel te Kortrijk.
Peter is een krak in het verbinden van ‘wat ik wil en kan’ met ‘wat jij wil en kan’ naar ‘wat we samen willen en kunnen’ en vertaalt dit naar concrete ambities en eerste stappen.

Annick Vanhove gelooft er sterk in dat organisaties hun ambities beter en vlotter kunnen waarmaken via co-creatie met stakeholders. Ze begeleidt overheden en organisaties die via dialoog en overleg tussen belanghebbenden samenspraak, draagvlak én goesting willen creëren die nodig zijn om impactgericht te werken.

 

Peter De Greef
+ 32 492 960 953
peter@levuur.be

Annick Vanhove
+32 479 232 696
annick@levuur.be

Gegevens

Begin:
28 mei 2020
Einde:
18 juni 2020