Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

[NOG 1 PLAATS] Leertraject Participatie en Stakeholdermanagement (2022)

27 april 2022 - 4 oktober 2022

€2440

“Deze manier van werken laat je toe om op een diepgaandere manier dingen aan te pakken.” Roger Kesteloot, De Lijn

Word expert in Participatie en Stakeholdermanagement

Stakeholdersmanagement. Participatie. Co-creatie.

Populaire buzz-woorden die men makkelijk in de mond neemt. Wat betekenen ze echt? En hoe doe je het op een professionele manier?

Je leert er alles over in dit zevendaagse leertraject, dat ondertussen aan haar 12e editie toe is.

Stakeholdermanagement gaat over samen beleid maken én uitvoeren; over betrokkenheid, engagement en verbinding. Je krijgt inzicht in wat deze processen echt kunnen betekenen. Je versterkt jezelf in het opzetten, vormgeven én begeleiden van stakeholdermanagementprocessen. Voortdurende onderlinge uitwisseling, feedback van de begeleiders en reflectie op je eigen handelen zorgen voor een krachtig en gestaag leerproces.

Het leertraject combineert theorie en praktijk. We verwachten dat je leervragen en praktijkuitdagingen meebrengt. Waar mogelijk gebruiken we je praktijkuitdagingen om mee aan de slag te gaan. Sowieso doe je ervaring op via reële projecten. Tussen de modules is er de mogelijkheid om deel te nemen aan intervisies over vragen van deelnemers, en kun je met een van de trainers een-op-een micro coaching krijgen.

“Intensieve en grondige introductie in participatiemanagement (bewust deelnemen) met topbegeleiding door Stef en Ewoud (grasduinend in vele geslaagde en niet geslaagde verhalen).” Tom, Kom op tegen Kanker
“Het leertraject is een uitstekende leeropportuniteit voor zij die al met een voet in participatie staan, maar nog niet weten waar te beginnen. Je leert van A tot Z wat een participatief traject inhoud en komt direct in contact met klanten, organisaties en gelijkgestemden. Een echte aanrader!” Finlay, Student
“Een heerlijk bad van kennis en ervaringen delen. Genoten van het rijke materiaal en de overvloed aan ideeën, geïnspireerd door de input van de andere deelnemers. Het woordje ‘particilere’ is hier helemaal op z’n plaats.” Erik Béatse – PLA(y)CES

Voor wie

 • Leidinggevenden/stafmedewerkers die in hun organisatie verantwoordelijk zijn voor het betrekken van stakeholders en dit actief willen inzetten voor visie-, strategie- en organisatieontwikkeling.
 • Trekkers en begeleiders van participatieve of stakeholdermanagementprocessen binnen overheden en publieke diensten.
 • Professionals/consultants die op zoek zijn naar extra bagage op het vlak van stakeholdermanagement.

Aarzel ook niet om deze aankondiging verder te verspreiden naar personen in jouw netwerk voor wie je denkt dat deze opleiding interessant kan zijn.

Drie tweedaagse modules en 1 optionele tussendag

BLOK 1: “Basisbouwstenen van stakeholdermanagement”

27 t/m 28 april 2022

Kennismaken/definities, achtergronden en kaders/succesfactoren/stakeholders identificeren en karakteriseren/eigen leervragen expliciteren/opstarten van de ervaringsgerichte projecten met het scherp krijgen van de doelstellingen.

BLOK 2: “Ontwerpen van het interactief proces met stakeholders”

22 t/m 23 juni 2022

Ontwerpcriteria/overzicht van methoden en werkvormen en wat je ermee kan doen/het belang van te denken in procesarchitectuur/het verbinden van belangen: hoe doe je het?/ontwerpen van de ervaringsgerichte projecten en aftoetsen met de klant

OPTIONELE TUSSENDAG: “Verder ontwerpen en voorbereiden participatief moment met Levuur-consultants als klankbord”

Dit moment moet nog worden ingepland (sept).

BLOK 3: “Begeleiden van het interactief proces met stakeholders”

3 t/m 4 okt 2022

Naar jezelf kijken als facilitator van en instrument in processen/hoe interventies vormen en uitvoeren/creatief werken en jezelf overwinnen hierbij/begeleiden van de ervaringsgerichte projecten/feedback en evaluatie van het geleerde.

Lesgevers

Dit leertraject wordt vormgegeven en getrokken door Stef Steyaert en Ewoud Monbaliu. Beide zijn ervaren praktijkmensen en mede-oprichters van Levuur.

Samen vormen ze het vaste begeleidingsteam. Waar nodig en wenselijk nodigen ze collega’s uit die vanuit hun specifieke expertise kunnen ondersteunen bij vragen die opduiken.

 

BRENG JE EIGEN LEERCASE MEE

Laat je investering in het Leertraject onmiddellijk renderen. Het leertraject wordt steeds opgebouwd rond ‘real live cases’; échte vragen van Levuur-klanten waarin het geleerde onmiddellijk werd toegepast. Deze praktijkervaringen worden door de cursisten steeds ervaren als krachtige leeromgevingen. Sinds dit jaar kun je ook leercases vanuit je eigen organisatie of bedrijf inbrengen zodat de investering van de organisatie in het leertraject een onmiddellijke return oplevert. Alle ingeschreven deelnemers krijgen de kans een case aan te brengen. Wel zullen we streng zijn in de selectie. We weten intussen welke cases goed werken en welke vragen niet of minder geschikt zijn. In totaal kunnen we circa 6 vragen een plaats geven in het leertraject.

Wat is een goede leercase?

Eerst en vooral: het moet gaan om een vraag waarbij in de dagen voorafgaand aan de laatste 2 dagen van het leertraject of -(dus uiterlijk op 2 oktober) de aanbrengende organisatie een groep stakeholders wil samenbrengen om met hen aan de slag te gaan over een kwestie die voor de organisatie belangrijk is (bv. in het kader van een lopend project, een beleidsplanningscyclus, een burgerinitiatief, een wijkgebeuren, noem maar op…).

Toegegeven: we mikken op iets niet te groot – 1000 deelnemers overstijgt onze mogelijkheden – maar het mag gerust iets zijn met 80 tot 100 deelnemers. Niet onbelangrijk: het mag ook een bepaald participatieve stap zijn in een veel groter proces. Wij voegen aan elke case nog 2 of 3 bijkomende cursisten toe (uiteraard rekening houdend met de voorkeuren die ze uitspreken) die de case doorheen het leertraject zullen vormgeven en begeleiden. Zelf zorgen we voor de nodige steun en inspiratie en bewaken we de kwaliteit van de aanpak. Door het feit dat de meeste van onze cursisten in de regel zeer ervaren mensen zijn, met een brede en rijde professionele achtergrond, mag het opgeleverde resultaat er steeds zijn.


Data

 • Blok 1: 27 – 28 april t 2022
 • Blok 2: 22 – 23 juni 2022
 • optionele tussendag – datum nog in te plannen in sept (niet op de Heerlijckyt maar in Leuven)
 • Blok 3: 3 – 4 okt 2022

telkens van 9u op de eerste dag tot 17u op de tweede dag.

Locatie

Je verblijft in een prachtig kasteeldomein met 23 ha natuur. Adres met kaart onderaan.

We organiseren carpooling vanuit de groep, dus ook als je geen auto hebt helpen we je ter plaatse raken.

Corona

We streven er naar om deze opleiding maximaal live te geven. Indien de overheid tijdelijk het fysiek bijeenkomen voor dit type opleiding verbiedt, prikken we in afstemming met de groep nieuwe data zodat de tweedaagse modules fysiek kunnen plaatsvinden. Eenmaal ter plaatse werken we zoveel mogelijk buiten (en genieten zo ook van het prachtige park rond het kasteel) en in een mooie en ruime zaal.

Investering

€2440 +BTW

Inclusief training, professionele begeleiding, tussentijdse micro-coaching en peer-to-peer intervisies, cursusmateriaal (waaronder een exclusief toolbook)

En uiteraard alle Heerlijcke maaltijden, doorlopend koffie, thee, levend water, frisdranken, versnaperingen, huisgemaakte vieruurtjes, overnachting in single kamer met ontbijt en verblijf in kasteeldomein.

Exclusief dranken uit de bar

Korting indien je niet blijft overnachten: €282+BTW

Vier goede redenen om in te schrijven

 1. Je krijgt inzicht in wat stakeholdersmanagement, participatie en co-creatie op een professionele manier in de praktijk echt kunnen betekenen.
 2. Je versterkt jezelf in het opzetten, vormgeven en begeleiden van dergelijke processen.
 3. Je combineert theorie en praktijk
 4. Je krijgt voortdurende onderlinge uitwisseling, feedback van de begeleiders en reflectie op je eigen handelen.

“Het leertraject heeft op elk gebied mijn verwachtingen overtroffen: inhoud, aanpak, begeleiding, verblijf, deelnemers, … Ik heb er dan ook veel uit geleerd dat ik meteen kan gebruiken, sta een pak sterker in mijn schoenen als participatie-begeleider, en heb genoten van elk moment. Absolute aanrader!”  Iris Gommers, stad Antwerpen
“Een participatieve opleiding over participatie. Het credo ‘al doende leren’ is hier van tel. De omgeving maakt het plaatje compleet. Ik ga met een rugzak vol kennis, instrumenten en goesting naar huis.Kim – Vlaams Instituut Gezond Leven
“Een aanrader voor elke professional die met complexe processen te maken krijgt. Het verruimt je blik en leert je creatief en constructief omgaan met stakeholders.” Coralie Mattelaer – advocaat en bemiddelaar bij Impact Advocaten

 

Info & inschrijven

We beperken het aantal deelnemers tot max. 25 personen.

Na ontvangst van je inschrijving ontvang je van ons een inschrijvingsbevestiging. Hierbij zullen we nog vragen of je kiest voor overnachting of niet. Daarna ontvang je een factuur.

Pas na ontvangst van je betaling is je inschrijving definitief.

Gebruik bij voorkeur het registratieformulier hier onder. Als dat niet werkt, contacteer Stef Steyaert: stef@levuur.be, +32 496 80 71 17.

Passen de data niet?  Houd de website en onze nieuwsbrief in het oog om je aan te melden voor volgend jaar.

Gegevens

Begin:
27 april 2022
Einde:
4 oktober 2022
Kosten:
€2440

Locatie

Heerlijckyt van Elsmeren
Weg op Halen 2
Geetbets, 3450 België
+ Google Maps